Pro přípravu kvalitní kávy nebo čaje můžete použít French press BergHOFF COOK &CO je vyrobený z ušlechtilé oceli 18/10 v kombinaci s varným sklem. Údržba je snadná, v podstatě jej opláchnete jen vodou. Víčko výrobku je z nerezové oceli, obsah 1 litr.
První zmínky o French pressu v historii pocházejí už okolo roku 1806 (Francie)
ale první oficiální patent je italský, kdy si FRENCH PRESS nechal patentovat v Milánu Attilio Calimani v roce 1929.
Mezi největší výhody používání FRENCH PRESSu patří bezpochyby rychlost a
jednoduchost přípravy kávy, snadné mytí a dobrá kontrola nad teplotou vody.
Chuť kávy je jemnější než v případě českého tzv. "turka".
Pro přípravu kávy ve FRENCH PRESS je důležitá hrubost mletí kávy - existuje jednoduché pravidlo -
čím jemněji je káva namleta, tím kratší dobu se připravuje.
Káva by měla mít hrubost mletí jen o málo menší, než jsou očka v sítku výrobku -
tak, aby její pevné části sítkem neprošly.