Elektrické fondue pro 8 osob Tristar FO-1106
Název fondue, které je stále populárnější i u nás, je z francouzštiny – tavit – ale původní pokrm má svůj původ ve Švýcarsku - sýrové fondue. V minulosti, kdy nebylo možno potraviny uchovávat dlouho, se sýry rychle kazily a ztrácely svou vláčnost a měkkost. Kousky chleba namočené v roztaveném sýru chutnaly farmářům rozhodně lépe, než nakrájený ztvrdlý sýr. Ani příjemná společnost širší rodiny při stolování nebyla za dlouhých zim k zahození. Díky tomu se fondue postupem času rozšířilo do celého světa a samozřejmě vzniklo i mnoho nových variant.
Regulovatelný termostat, 8 vidliček, 1400 W
Nyní již existuje nepřeberné množství receptů na vynikající sýrové fondue (2 nebo více druhů sýrů, bílé víno, zahušťovadlo – většinou mouka - do kterého lze namáčet kousky chleba či bílého pečiva) nebo čokoládové fondue (základem je rozpuštěná čokoláda, do které na fondue vidličce namáčíte kousky ovoce či sušenek).