Fondue sada Princess - elektrické fondue set pro 8 osob,
Fondue 1,5 litru - otočný kroužek s omáčníky
Název fondue, které je stále populárnější i u nás, je z francouzštiny – tavit – ale původní pokrm má svůj původ ve Švýcarsku - sýrové fondue. V minulosti, kdy nebylo možno potraviny uchovávat dlouho, se sýry rychle kazily a ztrácely svou vláčnost a měkkost. Kousky chleba namočené v roztaveném sýru chutnaly farmářům rozhodně lépe, než nakrájený ztvrdlý sýr. Ani příjemná společnost širší rodiny při stolování nebyla za dlouhých zim k zahození. Díky tomu se fondue postupem času rozšířilo do celého světa a samozřejmě vzniklo i mnoho nových variant.
Nyní již existuje nepřeberné množství receptů na vynikající sýrové fondue (2 nebo více druhů sýrů, bílé víno, zahušťovadlo – většinou mouka - do kterého lze namáčet kousky chleba či bílého pečiva), čokoládové fondue (základem je rozpuštěná čokoláda, do které na fondue vidličce namáčíte kousky ovoce či sušenek), masové fondue (v rozpáleném oleji – vždy 100% rostlinný olej - fritujete na fondue vidličkách kousky syrového masa – drůbežího, hovězího, ryb nebo i kousky zeleniny), nebo čínské fondue – Hot Pot (zde se kousky masa, ryb nebo zeleniny připravují ve vývaru).
V jakémkoliv elektrickém fondue setu můžete připravit mnoho variant této pochoutky – výhodou je udržování konstantní teploty – speciálně u sýrového nebo čokoládového fondue, nevzniká zde také pach jako u lihových vařičů.
Ať si již vyberete jakýkoliv fondue set – rozhodně je důležitý výkon. Fondue s nízkým výkonem se prohřívá pomaleji, a u výrobků pod 600W byste u stolu dlouho čekali. V každém případě, v dnešní uspěchané době je příprava fondue dobrá příležitost ke společnému stolování, nenáročnému na předchozí přípravu jídla. Navíc fondue nemusí být nikdy stejné, vyhoví každé chuti a při jeho přípravě se fantazii meze nekladou.
Stránky výrobce Fondue sada Princess 17 2667