Rychlovarná konvice a čajovar 2 in 1 Princess Water & Tea Cooker (Petra IK 10.00)
Funkce čajovaru i pro sypaný čaj, INDUKCE, sklo SCHOTT DURAN
Rychlovarná konvice a čajovar Princess 2 in 1 se snadno obsluhuje. Na panelu čajovaru si můžete nastavit 4 teploty, 80, 90, 95 a 100 st. Celsia - takže je výrobek skvělý jak pro přípravu anglického (černého) čaje, tak i ostatních druhů - čínského čaje, zeleného čaje nebo čajů bylinkových. Revoluční indukční ohřev šetří čas i energii. Skrytá topná spirála je odolná proti zavápnění.
Princess - Petra Water & Tea Cooker - konvice Schott Duran
Po dosažení nastavené teploty - když je čaj hotový - se čajovar automaticky přepne do udržovací teploty, aby váš čaj byl stále teplý. Konvice čajovaru je snímatelná z podstavce pro jednoduchou manipulaci, vhodná pro leváky i praváky. Pokud jste milovníky čaje - ale rádi si dáte i kávu, je to přístroj právě pro vás. Bez povšimnutí nemůže zůstat ani provedení, Princess - Petra Water & Tea Cooker se bude vyjímat skutečně v každém interiéru.
Pár slov o čaji.....
Pro typický anglický odpolední čaj - je ideální použít English Blend nebo Ceylon - louhovat zhruba 5 minut. Tento čaj je velmi silný, častou se používá dvojité množství čajových lístků, nebo čajových sáčků. V Číně, kde je čaj symbolem rodinné atmosféry - se čaj připravuje vložením lístků do šálků a přilitím mírně zchlazené vody. Na šálek se dává víčko pro lepší chuť a vůni čaje. Čaj se pomalu usrkává ještě s víčkem na šálku, aby lístky čaje zůstaly uvnitř.
V Turecku se pro přípravu čaje používá samovar - voda je velmi vroucí a čaj silný - čajové lístky se drží nahoře v samovaru. Na Středním Východě je nejoblíbenější černý sladký čaj z Indie nebo Srí Lanky - Ceylon, Assam nebo Darjeeling - a opět velmi silný. Pro tento čaj je typické velké množství čajových lístků i cukru.V Maroku je nejpopulárnější mátový čaj - který se vyrábí přidáním mátových lístků do čínského zeleného čaje. S trochou cukru se tento čaj vaří 5 minut a pije se v malých skleničkách. Když Maročané čaj z konvice nalévají, pohybují konvicí seshora dolů - což symbolizuje pohostinnost.
Existuje mnoho druhů čajů , podle země jejich původu a zpracování čajových lístků. Každý typ čaje má svůj optimální způsob přípravy. Černý čaj potřebuje pro vynikající chuť vroucí vodu - je nutno jej louhovat zhruba 5 minut. Jedná se např. o druhy English Blend, Earl Grey, Ceylonský čaj, Assam, Darjeeling a Lapsang Souchong.Pro zelený či bílý čaj je lepší nižší teplota a louhuje se zhruba 2-4 minuty.Oolong a Pu Erh je dobré připravovat s vroucí vodou, ale louhovat pouze 1 minutu, pak je čaj výborný.
Pro bylinkové čaje je charakteristické použití částí rostlinek, ne pouze listů. Bylinný čaj se připravuje za vysokých teplot - ale ne s vroucí vodou, louhuje se o něco déle - zhruba 5-10 minut, jinak jsou uvolněny i látky, které chuť bylinkového čaje negativně ovlivní. Jedná se např. o druhy Rooibos, Rose Hip, fenyklový čaj, lékořice, heřmánek, peprmintový čaj a kopřivový čaj.
K dochucení čaje lze použít mléko, med, mnoho druhů cukru nebo plátek citronu.