Elektrické struhadlo G3 Ferrari Parmino Chef je vysoce efektivní - např. 1/2 kg mrkve nakrouháte za cca 4 minuty, půl kila jablek za 4-5 minut. Můžete jej využít na strouhání sýra včetně – parmezánu, drcení ořechů nebo semínek, zeleniny i ovoce, tvrdého chleba či rozhlíků. Praktické držadlo umožňuje snadnou manipulaci. Součástí balení jsou 3 strouhací nástavce pro různé velikosti strouhání a krájení o průměru 75mm a přítlačný váleček. Plochý nástavec použijete na krájení koleček např. na oblíbený okurkový salát nebo na jablka na jablečný závin, nástavec s většími otvory pro mrkev, brambory, celer, jablka, hrušky, mango, avokádo, apod., malý nástavec je ideální na sýr a oříšky.
Struhadlo G3 Ferrari Parmino Chef
Struhadlo italského výrobce Parmino Chef je vybaveno přepínačem zapnuto/vypnuto a na spodní části má protiskluzovou úpravu pro bezpečný provoz. Průměr strouhacích nástavců je 80 mm, elektrický krouhač má široký vkládací otvor ve velikosti 50x60 mm. Údržba je snadná, struhadlo je komplet rozložitelné.
Důvody pro: masivní nerezový stojan, vysoký výkon, tlačítko při práci se struhadlem není nutno držet, velký otvor pro plnění, vysoký výkon a tři nástavce, dárek zdarma ke každé objednávce!
Díky současnému životnímu tempu a hektickému stylu života zanedbáváme často svoje zdraví, zapomínáme na vyváženou stravu a nedaří se nám konzumovat odborníky doporučované množství ovoce a zeleniny. Není pak překvapením, když se objevují různá lehčí onemocnění, které se hromadí, a mohou vést k závažnějším chorobám. Dalším negativním jevem je vliv životního prostředí (radiace, chemie ve všem - hnojiva, konzervanty, ochucovadla, barviva), znečistěné ovzduší a voda. Vědecké studie opakovaně poukazují na to, že právě konzumace čerstvých potravin je pro udržení zdraví podstatná.
Čerstvé ovoce a zelenina, syrové ořechy, semínka a klíčky by měly být nezbytnou součástí jakéhokoliv jídelníčku. Poskytují betakaroten, vitamín C, draslík, fosfor a spolu s dalšími vitamíny a minerály pomáhají tělo chránit proti různým onemocněním. Tyto vitamíny podporují činnost tělesných enzymů a jsou součástí procesu rozkládání potravy na energii. Pomáhají udržovati i hormonální rovnováhu, posilují imunitní systém a jsou nezbytné pro činnosti mozku a nervové soustavy. V živých potravinách jsou zachovány veškeré účinné látky. U jakkoli zpracovaných potravin, byť jej jejich konzumace pohodlná, jsou již tyto látky v různé míře znehodnoceny. Podstatné pro nezpracované potraviny je, že je v nich život - vitalina, kterou nám mohou předat.
Zdraví prospěšné účinky některých druhů zeleniny
Červená řepa - prospívá cévám, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, odstraňuje zácpu a zvyšuje tvorbu červených krvinek, má regenerační vliv na játra. Obsahuje křemík, potřebný pro bezproblémový růst vlasů, nehtů a kůže.
Mrkev - je zdrojem beta-karotenu a rostlinné formy vitamínu A, obsahuje vlákninu.
Celer - působí detoxikačně, má protirakovinné účinky, zvyšuje potenci. Obsahuje látky, které odpuzují bakterie a plísně, vitamín C,A,B,E a K a řadu minerálních látek (draslík, vápník, sodík, hořčík, fosfor, železo a jod).
Rajčata - poslují buněčnou strukturu a srdce, podporují látkovou výměnu a pomáhají při tvorbě zdravé kůže, stavbě nových vaziv, posilují sliznice. Omlazují buňky a podporují spánek.
Pár zásad pro výběr ovoce a zeleniny
Nakupujte ovoce a zeleninu v sezoně. Ovoce nakupované mimo sezonu je většinou dovážené a cestou ztrácí nejen chuť, ale především nutriční hodnoty. Vybírejte v obchodě pomocí svých smyslů - důležitá je vůně, zda není plod příliš měkký či nedozrálý, aj. Vybírejte si - neberte první ovoce, které vidíte. Vyhýbejte se ovoci a zelenině se skrvnami. Kontrolujte barvu a odstín, nekupuje například zelené jahody, apod. Podle vůně také zjistíte, nejsou-li plody zkažené. Vybírejte raději z otevřených krabic než z uzavřených boxů a obalů. Ovoce potěžkejte. Pokud se pustíte do odšťavňování, začínejte nejprve plody, které vám chutnají. Poté začněte s trochou experimentování, a přidávejte i další plody a kombinace.