Digitální teploměr pro potraviny se senzorem na kabelu a časovačem
Sbohem převařeným jídlům! Digitální teploměr pro potraviny vám rychle a snadno změří teplotu nápojů, vnitřní teplotu potravin i teplotu smažených, pečených a dušených pokrmů, jako jsou ryby, maso nebo zelenina. Rozsah měření je od -10°C do +250°C. Výhodou je, že vůbec není nutné potraviny krájet nebo řezat, stačí zapíchnout, navíc je vhodný pro nepřetržité používání. To znamená, že teploměr můžete mít zapíchnutý uvnitř jídla po celou dobu pečení či vaření, kabel je totiž odolný vůči vysokým teplotám, takže jej lze používat při pečení v troubě. Lze jej použít jako časovač nebo teploměr se specifickou teplotou, takže jakmile pokrm dosáhne požadované teploty, alarm na tuto skutečnost upozorní. Přesnost měření je 1°C a baterie jsou součástí balení.
Pro úspěšnou přípravu pokrmů je nutné mít přehled o teplotě vařených ingrediencí. Dvakrát tolik to platí pro grilování masa. Někdo má rád steak well done, někdo medium a někdo rare (též zvaný jako krvavý steak). Mezi těmito druhy steaků je velmi tenká hranice a snadno se z well done může při nesprávném odhadu teploty stát rare steak. A přitom pro správné propečení stačí znát správné teploty. Pro rare steak musí být teplota uprostřed masa rovna 52°C, pro medium 58 - 60°C a pro well done 71°C.