Mechanický teploměr pro potraviny 2v1
Mechanický teploměr pro potraviny vám změří nejen vnitřní teplotu pokrmů, ale zároveň změří aktuální teplotu v pečící troubě. Teploměr je totiž vybaven 2 stupnicemi, černá měří teplotu potravin a červená zároveň měří teplotu trouby. Nenarušuje stálost potravin a je ideální pro ryby drůbež a maso. Rozsah měření trouby je od 50 - 250°C, rozsah měření vnitřní teploty potraviny je od 30 - 100°C. Je vyroben z velmi kvalitní oceli a výhodou je, že vůbec není nutné potraviny krájet nebo řezat, stačí zapíchnout do upravované potraviny.
Pro úspěšnou přípravu pokrmů je nutné mít přehled o teplotě vařených ingrediencí. Dvakrát tolik to platí pro grilování masa. Někdo má rád steak well done, někdo medium a někdo rare (též zvaný jako krvavý steak). Mezi těmito druhy steaků je velmi tenká hranice a snadno se z well done může při nesprávném odhadu teploty stát rare steak. A přitom pro správné propečení stačí znát správné teploty. Pro rare steak musí být teplota uprostřed masa rovna 52°C, pro medium 58 - 60°C a pro well done 71°C.