+420 608 713 325

Japonská katana - nůž na dopisy

Výrobce: : JPa
ID: 27009
Japonská katana - nůž na dopisy
Japonská katana - nůž na dopisy
Dostupnost: Nedostupné!
Vaše cena bez DPH: 247 Kč
Vaše cena s DPH: 299 Kč

Japonský nůž na dopisy - Katana - meč samurajů 

  

Katana - nůž na otevírání dopisů, elegantní doplněk pracovního stolu. Potěšíte jím manžela či šéfa, s duší samuraje.

  • materiál: kov a dřevo
  • rozměry: 17x0,8x1,5 cm  
  • vyrobeno v Japonsku 

  

Věděli jste, že meče samurajů nesloužily jen jako vojenská výzbroj, ale staly se součástí i jejich civilního oděvu? Metr dlouhou "katanu" a jen o málo kratší "wakizaši" nosili členové samurajského stavu od šóguna až po posledního člena družiny. Meče se nosily na levé straně těla, ostřím směřovalo nahoru.

Mělo to svůj praktický účel - při tasení meče mohl samuraj okamžitě provést útok na protivníka. Před císařem se ale nesměl samuraj s mečem vůbec ukázat, proto na císařském dvoře musel každý samuraj svůj meč odložit.

 

V domě se meče samurajů odkládaly do speciálního stojanu, k tomu určenému "katanake". Ten měl své stálé místo ve vyvýšeném výklenku přímo proti vchodu do domu. Odkládala se tam nejen katana domácího pána, ale stejně tak hosta, který přicházel do domu s přátelskými úmysly.

Když si samuraj sedl v místnosti hostitele a odložil svůj meč na rýžovou rohož vedle sebe  nalevo, bylo to neklamnou známkou toho, že přišel s úmysly nepřátelskými a je připravený zaútočit na souseda.

  

JPa
Tak tady se nejedná o výrobce, ve skutečnosti je výrobců i výtvarníků více. Jedno je ale u všech artiklů označených JPa společné - vždy se jedná o originální japonské výrobky - ať již suvenýry nebo umělecké předměty, s ověřeným původem v Japonsku. Výjimkou jsou pouze některé klíčenky a magnetky, kde je země původu uvedená v parametrech produktu.
DOPRAVA ZDARMA
Kvalitní japonský kuchyňský nůž Yanagiba je díky své tenké a dlouhé čepeli ideální k filetování malých až středně velkých ryb. Jádro ostří je vyrobeno z bílé oceli #3 svařené měkkým železem pro vysoký řezný výkon a delší zachování ostří. Zdobená dřevěná rukojeť je vyrobena z magnolie. Délka čepele je 270 mm, celková délka 415 mm. Váha 155 g. HRC: 60 - 61. Model KC-534
Do košíku
5 850,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Usubagata - to je nůž používaný především na zeleninu či ovoce. Je vhodný i řezání a krájení dalších potravin (i masa bez kostí). Poměrně úzká čepel zajišťuje jednoduché krájení zeleniny po délce řezu, její šíře zjednodušuje přenesení nakrájené zeleniny přímo do hrnce či pánve. Tento druh nože je praktickým doplňkem pro každou kuchyni, přes svůj u nás atypický vzhled.
Do košíku
3 350,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Originální japonský keramický brusný kámen se zrnitostí 1000/3000 pro dokonalé naostření japonských nožů. Kanetsune - renomovaný výrobce z japonského města Seki City. Značka "Kanetsune", má původ v označení slavného meče Kanetsune, který pochází z období Muromachi kolem 14. až 15. století.
Do košíku
1 799,- Kč
od 27.10.2025
NOVINKA
DOPRAVA ZDARMA
GYUTO - originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 180 mm. Gyuto - to je v Japonsku nůž šéfkuchaře. Japonské Gyuto nože mají méně robustní čepel, s kalením na vysokou tvrdost - díky tomu není váha nože vysoká a nůž je díky tomu skvěle manipulovatelný. Vzhledem k nízkému úhlu broušení nůž dobře krájí jakéliv potraviny, ve srovnání s běžnými kuchyňskými noži západního stylu.
Do košíku
3 350,- Kč
od 27.10.2025
Maličký "meč samurajů", v podobě netradiční origináln klíčenky. Vyrobeno v Japonsku, originální produkt.
Do košíku
299,- Kč
Skladem
DOPRAVA ZDARMA
Santoku - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
Do košíku
6 290,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Originální japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-657 série Gokujo-Toishi je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Zrnitost 1000.
Do košíku
3 599,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Do košíku
4 490,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Santoku - to je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.
Do košíku
3 390,- Kč
od 27.10.2025