+420 608 713 325

Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm

Hodnocení Heuréka: celkové hodnocení
Výrobce: : Kanetsune
ID: 29169
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm
Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm
Dostupnost: od 27.10.2025
Vaše cena bez DPH: 4 958 Kč
Vaše cena s DPH: 5 999 Kč
Vložit do košíku:

Japonský nůž KANETSUNE GYUTOU Damascus 240 mm

  

GYUTOU - originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 240 mm.

Gyutou - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších.  Díky tvaru čepele se s ním snadno a precizně pracuje. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití. Délka čepele těchto nožů se pohybuje od 180 mm do 300 mm. Obecně platí, čím delší je čepel, tím je jednodušší krájet na malé kousky, ale o to je třeba větší zručnosti. Nože s délkou čepele 180 mm až 210 mm doporučujeme do domácnosti, hobby kuchařům. Gyutou nože s délkou čepele od 240 mm jsou vhodné pro zkušené kuchaře a profesionály.

"Tsuchime" Kanetsune nože -  jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.

Kanetsune - renomovaný výrobce z japonského města Seki City. Značka "Kanetsune", má původ v označení slavného meče Kanetsune, který pochází z období Muromachi kolem 14. až 15. století.

  

Originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 240 mm

  

Japonské nože Kanetsune Seki KC-900

  • Japonský kuchyňský nůž KC900
  • Ocel: VG-10 / damašková ocel 17 vrstev
  • HRC: 60 - 62
  • Rukojeť: Mahagonové dřevo / Stainless Steel Bolster (zesíleno nerezovou ocelí)
  • Délka čepele: 240 mm
  • Celková délka: 370 mm
  • Tloušťka: 2 mm
  • Váha: 240g



Kanetsune
Historie značky Kanetsune z japonského města Seki v prefektuře Gufu převyšuje více jak 800 let tradiční výroby mečů a nožů. Nože se vyznačují jak precizní dokonalostí, s využitím nejnovějších technologií, tak využívají řemeslné umění předků.
Tyto jedinečné nůžky, inspirované legendárním japonským samurajským mečem katana, spojují eleganci a preciznost. Součástí balení je kryt pro bezpečné uložení a stylový stojánek, díky kterému se nůžky stanou nejen praktickým nástrojem, ale i jedinečným dekorativním prvkem. Skvělý tip na originální dárek pro milovníky japonské kultury.
Do košíku
1 290,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Kanetsune Seseragi Skinner 2 je japonský lovecký nůž s extrémně ostrou a krásnou 15vrstvou damaškovou čepelí s jádrem z modré oceli #2. Nůž je vhodný pro řezání, stahování a porcování ulovené zvěře. Součástí dodávky je i kožené pouzdro s logem tradičního japonského výrobce nožů Kanetsune.
Do košíku
7 950,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Japonský nůž Kanetsune model Enyou-Tou KB-166 s pevnou čepelí o délce 12 cm a tloušťce 5 mm je vhodný pro outdoorové aktivity a pobyt v přírodě. Černě zbarvený povrch Tsuchime (typ japonské povrchové úpravy) je vyroben z jednovrstvé nerezové oceli AUS-8. Pohodlný a stabilní úchop poskytuje rukojeť z kvalitního polywoodu. Nůž se dodává s koženým pouzdrem, které bezpečně kryje čepel, můžete jej nosit aktivně na opasku pomocí poutka nebo zavěsit na D-kroužek.
Do košíku
6 490,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Santoku - to je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.
Do košíku
3 390,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Originální japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-657 série Gokujo-Toishi je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Zrnitost 1000.
Do košíku
3 599,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Originální japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-658 je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Gokujo-Toishi série = nejlepší brusný kámen pro profesionály. Zrnitost 3000.
Do košíku
4 499,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Kvalitní japonský kuchyňský nůž Yanagiba je díky své tenké a dlouhé čepeli ideální k filetování malých až středně velkých ryb. Jádro ostří je vyrobeno z bílé oceli #3 svařené měkkým železem pro vysoký řezný výkon a delší zachování ostří. Zdobená dřevěná rukojeť je vyrobena z magnolie. Délka čepele je 270 mm, celková délka 415 mm. Váha 155 g. HRC: 60 - 61. Model KC-534
Do košíku
5 850,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Usubagata - to je nůž používaný především na zeleninu či ovoce. Je vhodný i řezání a krájení dalších potravin (i masa bez kostí). Poměrně úzká čepel zajišťuje jednoduché krájení zeleniny po délce řezu, její šíře zjednodušuje přenesení nakrájené zeleniny přímo do hrnce či pánve. Tento druh nože je praktickým doplňkem pro každou kuchyni, přes svůj u nás atypický vzhled.
Do košíku
3 350,- Kč
od 27.10.2025
DOPRAVA ZDARMA
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Do košíku
5 999,- Kč
od 27.10.2025