Japonský nůž KANETSUNE KENGATA Gyuto 180 mm
GYUTO - originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 180 mm.
Gyuto - je v Japonsku nůž šéfkuchaře. Japonské Gyuto nože mají méně robustní čepel, s kalením na vysokou tvrdost, díky tomu není váha nože vysoká a nůž je díky tomu skvěle manipulovatelný. Vzhledem k nízkému úhlu broušení nůž dobře krájí jakéliv potraviny, ve srovnání s běžnými kuchyňskými noži západního stylu.
Hon-Warikomi - jsou nože s čepelemi s řezným jádrem z uhlíkové oceli Takefu Shiro-2, z obou stran obložené nerezovou ocelí SUS410, s tvrdostí HRC 61 - 64.
Kanetsune - renomovaný výrobce z japonského města Seki City. Značka "Kanetsune", má původ v označení slavného meče Kanetsune, který pochází z období Muromachi kolem 14. až 15. století.