Bez ostrého nože se neobejde žádná kuchyně. Máme tu pro vás výběr univerzální kuchyňské nože s plastovou rukojetí, sady nožů, škrabky a nůžky, ale i nože japonské, které uspokojí i náročného kuchaře.
GYUTO - originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 180 mm.
Gyuto - to je v Japonsku nůž šéfkuchaře. Japonské Gyuto nože mají méně robustní čepel, s kalením na vysokou tvrdost - díky tomu není váha nože vysoká a nůž je díky tomu skvěle manipulovatelný. Vzhledem k nízkému úhlu broušení nůž dobře krájí jakéliv potraviny, ve srovnání s běžnými kuchyňskými noži západního stylu.
Santoku - to je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.
Usubagata - to je nůž používaný především na zeleninu či ovoce. Je vhodný i řezání a krájení dalších potravin (i masa bez kostí). Poměrně úzká čepel zajišťuje jednoduché krájení zeleniny po délce řezu, její šíře zjednodušuje přenesení nakrájené zeleniny přímo do hrnce či pánve. Tento druh nože je praktickým doplňkem pro každou kuchyni, přes svůj u nás atypický vzhled.
Petty japonské nože - vyznačují se menší velikostí, na drobnější kuchařské práce, přesné řezy používají se obvykle na krájení či loupání ovoce a zeleniny, i dalších druhů potravin, přípravu sendvičů či špikování masa.
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Usubata nůž: "Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Ergonomický nůž na zeleninu Vitility VIT-70210120 se zahnutou rukojetí Vám usnadní krájení. Je vhodný pro seniory a lidi trpící bolestí a záněty zápěstí.
Kvalitní kapesní zavírací lovecký nůž Attache 517647 od německé společnosti F.E.S. Solingen. Tento nůž je vhodný pro lov, výlety do přírody, kempování i ke každodennímu použití. Rukojeť kombinace dřeva (pakka) a kovu. Délka čepele 86 mm. Nůž je opatřen pojistkou.
Kvalitní lovecký kapesní zavírací nůž Ambassador 517944 od německé společnosti F.E.S. Solingen. Tento kompaktní nůž je vhodný pro lov, výlety do přírody, kempování i ke každodennímu použití.
Praktický 4 dílný set kuchyňských nožů s barevnou čepelí z tvrzené oceli. Nůž na zeleninu čepel 8,5 cm, víceúčelový nůž čepel 12,5 cm, velký nůž čepel 19,5 cm, škrabka na zeleninu. Rukojeti nožů jsou ergonomicky tvarované pro bezpečné a pevné uchopení, vše v atraktivním červeno bílém provedení. Snadné čištění pod tekoucí vodou. Široký rozsah využití za výhodnou cenu.
Elektrický nůž BEPER BP790 vám umožní snadno krájet různé druhy masa, chleba a drůbeže. Je vybaven dvojitým bezpečnostní systém při spuštění, samoostřícími čepelemi z nerezové oceli o délce 24,5 cm a tlačítkem pro vysunutí čepelí pro snadnou údržbu. Rukojeť nože je ergonomická, díky tomu se nůž dobře drží v ruce. Součástí dodávky je pouzdro na čepele. Čepele nože lze mýt v myčce nádobí.
Sada 7 nožů z nerezové oceli s titanovým povrchem a ergonomickou pogumovanou rukojetí pro bezpečné a pevné uchopení. Sada se skládá z univerzálních nožů, nože Santoku a z nožů na krájení chleba, sýrů, zeleniny a masa. Titan je netoxický materiál, který neovlivňuje chuť jídla. . Velikost: od 8,5 až po 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu Vitility 70210120 vám umožní snadno nakrájet zeleninu i ovoce. Pro pohodlné krájení je rukojeť nože zahnutá a tím drží ruku, zápěstí i paži v přirozené poloze, která zabraňuje nadměrnému namáhání zápěstí a s tím související bolestí nebo zánětu. Čepel nože je vyrobena z nerezové oceli a ergonomická rukojeť je vybavena protiskluzovou vrstvou. Délka čepele 23 cm.
Kuchyňský nůž na pečivo Vitility 70210130 vám umožní snadno nakrájet chleba nebo bagetu. Pro pohodlné krájení je rukojeť nože zahnutá a tím drží ruku, zápěstí i paži v přirozené poloze, která zabraňuje nadměrnému namáhání zápěstí a s tím související bolestí nebo zánětu. Čepel nože je vyrobena z nerezové oceli a ergonomická rukojeť je vybavena protiskluzovou vrstvou. Čepel nože má délku 26,3 cm.
Kuchyňský nůž na maso Vitility 70210140 vám umožní snadno nakrájet všechny druhy masa. Pro pohodlné krájení je rukojeť nože zahnutá a tím drží ruku, zápěstí i paži v přirozené poloze, která zabraňuje nadměrnému namáhání zápěstí a s tím související bolestí nebo zánětu. Čepel nože je vyrobena z nerezové oceli a ergonomická rukojeť je vybavena protiskluzovou vrstvou. Čepel nože je dlouhá 26 cm.
Kuchyňský nůž s vidličkou Vitility 70210150 vám umožní snadno nakrájet různé tvrdé salámy, klobásy nebo sýry. Pro pohodlné krájení je rukojeť nože zahnutá a tím drží ruku, zápěstí i paži v přirozené poloze, která zabraňuje nadměrnému namáhání zápěstí a s tím související bolestí nebo zánětu. Čepel nože je vyrobena z nerezové oceli a ergonomická rukojeť je vybavena protiskluzovou vrstvou. Délka čepele je 18 cm.
Kuchyňský nůž na sýr Vitility 70210160 vám umožní snadno nakrájet tvrdé sýry. Pro pohodlné krájení je rukojeť nože zahnutá a tím drží ruku, zápěstí i paži v přirozené poloze, která zabraňuje nadměrnému namáhání zápěstí a s tím související bolestí nebo zánětu. Čepel nože je vyrobena z nerezové oceli a ergonomická rukojeť je vybavena protiskluzovou vrstvou. Čepel má délku 16 cm.