+420 608 713 325

Japonský lovecký nůž KANETSUNE YAMA-ZAKURA 180 mm

Hodnocení Heuréka: celkové hodnocení
Výrobce: : Kanetsune
ID: 26984
Japonský lovecký nůž KANETSUNE YAMA-ZAKURA 180 mm
Japonský nůž KANETSUNE YAMA-ZAKURA
Dostupnost: Produkt se již nedodává
Vaše cena bez DPH: 5 784 Kč
Vaše cena s DPH: 6 999 Kč

Japonský lovecký nůž KANETSUNE YAMA-ZAKURA 180 mm



Kanetsune Yama-Zakura je velký nůž s pevnou čepelí a vynikajícím zpracováním. Vyhovuje těm nejnáročnějším požadavkům táborníků, turistů a sběratelů. Svým vzhledem, tedy přesněji dlouhou čepelí, připomíná nože stylu Ken-Nata, s tím rozdílem, že čepel tohoto nože je užší. Nože Ken-Nata jsou perfektním nástrojem pro lov zvířat. Nůž disponuje prémiovou 15-vrstvou damaškovou modrou čepelí (Aogami) s ostrou hranou. Japonský nůž KANETSUNE YAMA-ZAKURA

  • japonský užitkový nůž KB-451
  • ocel: Modrá ocel #2, damašková 15-vrstvá
  • HRC: 61-62
  • rukojeť: Divoká třešeň
  • délka čepele: 180 mm
  • celková délka: 325 mm
  • tloušťka čepele: 6 mm
  • Váha: 330g
  • materiál pouzdra: dřevo magnólie
  • vyrobeno v Japonsku


Nůž ve stylu Ken-Nata pro lovení zvířat s užší čepelí

Rukojeť nože Yama-Zakura je vyrobena z divoké třešně, které pro snazší použití nechybí ochrana čepele. Nůž je dodáván spolu s tradičním japonským pouzdrem s koženou smyčkou na opasek pro uložení nože. Výborný dárek pro muže. Kanetsune Seki, značka tohoto nože, je renomovaný výrobce z japonského města Seki City. Značka "Kanetsune" má původ v označení slavného meče Kanetsune, který pochází z období Muromachi kolem 14. až 15. století.


Kanetsune
Historie značky Kanetsune z japonského města Seki v prefektuře Gufu převyšuje více jak 800 let tradiční výroby mečů a nožů. Nože se vyznačují jak precizní dokonalostí, s využitím nejnovějších technologií, tak využívají řemeslné umění předků.
DOPRAVA ZDARMA
Usubagata - to je nůž používaný především na zeleninu či ovoce. Je vhodný i řezání a krájení dalších potravin (i masa bez kostí). Poměrně úzká čepel zajišťuje jednoduché krájení zeleniny po délce řezu, její šíře zjednodušuje přenesení nakrájené zeleniny přímo do hrnce či pánve. Tento druh nože je praktickým doplňkem pro každou kuchyni, přes svůj u nás atypický vzhled.
Do košíku
3 350,- Kč
od 02.01.2026
NOVINKA
DOPRAVA ZDARMA
GYUTO - originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 180 mm. Gyuto - to je v Japonsku nůž šéfkuchaře. Japonské Gyuto nože mají méně robustní čepel, s kalením na vysokou tvrdost - díky tomu není váha nože vysoká a nůž je díky tomu skvěle manipulovatelný. Vzhledem k nízkému úhlu broušení nůž dobře krájí jakéliv potraviny, ve srovnání s běžnými kuchyňskými noži západního stylu.
Do košíku
3 350,- Kč
od 02.01.2026
DOPRAVA ZDARMA
Santoku - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
Do košíku
6 290,- Kč
od 02.01.2026
DOPRAVA ZDARMA
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Do košíku
4 590,- Kč
od 02.01.2026
DOPRAVA ZDARMA
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Do košíku
4 890,- Kč
od 02.01.2026
DOPRAVA ZDARMA
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Do košíku
5 999,- Kč
od 02.01.2026
DOPRAVA ZDARMA
Originální japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-657 série Gokujo-Toishi je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Zrnitost 1000.
Do košíku
3 599,- Kč
od 02.01.2026
DOPRAVA ZDARMA
Gyutou - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Díky tvaru čepele se s ním snadno a precizně pracuje. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití. Délka čepele těchto nožů se pohybuje od 180 mm do 300 mm. Obecně platí, čím delší je čepel, tím je jednodušší krájet na malé kousky, ale o to je třeba větší zručnosti. Nože s délkou čepele 180 mm až 210 mm doporučujeme do domácnosti, hobby kuchařům. Gyutou nože s délkou čepele od 240 mm jsou vhodné pro zkušené kuchaře a profesionály.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
Do košíku
5 299,- Kč
od 02.01.2026
DOPRAVA ZDARMA
Petty japonské nože - vyznačují se menší velikostí, na drobnější kuchařské práce, přesné řezy používají se obvykle na krájení či loupání ovoce a zeleniny, i dalších druhů potravin, přípravu sendvičů či špikování masa.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
Do košíku
4 990,- Kč
od 02.01.2026